Barnbalett

För alla barn som är- eller fyller 4 år under höstterminen.

På ett lekfullt och kreativt sätt får barnen ta del av dansens grunder.

Under kursens gång strävar vi efter att eleverna ska kunna följa lektionen utan att föräldrarna är närvarande i studion.

Pre-primary

För barn som är eller fyller 5 år under höstterminen

Pre-Primary är en naturlig fortsättning på våra barnbalettkurser, den är fortfarande lekfull men kräver mer fokus och koncentration hos eleverna. Vi följer en väl känd kursplan från Royal Academy of Dance som ger eleverna en bra och bred grundkunskap i dans. Det kan vara en bra start för vidare studier i flera dansstilar; balett, skapande dans, showdans mm.

Primary

Alla barn som är- eller fyller 6 år under höstterminen

På Primary nivå finns fortfarande fantisifulla inslag kvar men eleverna förväntas att lära sig flera övningar utan till och även en kortare koreografi. Vid läsårets slut ska eleverna självständigt kunna genomföra förutbestämda steg och övningar utan lärarens medverkan. Vi följer en väl känd kursplan från Royal Academy of Dance som ger eleverna en bra och bred grundkunskap i dans. Även denna kurs fungerar som en bra start för vidare studier i flera dans stilar; balett, skapande dans, showdans mm.

Grad 1

Vi rekommenderar kursen till elever från 7 års ålder och uppåt.

Grad 1 är den första nivån i en serie av utbildningssteg för barn. Inriktningen är framförallt klassisk balett men inkluderar även kortare sektioner av karaktärsdans och fridans. Eleverna dansar i regel en eller två lektioner i veckan under två terminer.

Grad 2

Vi rekommenderar kursen till elever från 8 års ålder och uppåt.

Inriktningen är framförallt klassisk balett men inkluderar även kortare sektioner av karaktärsdans och fridans. Vi rekommenderar att eleven dansar två gånger i veckan i två terminers tid.

Grad 3

Vi rekommenderar kursen till elever från 9 års ålder och uppåt.

Kursen uppmuntrar till utvecklingen av en säker och stabil teknik. Den är relevant för dagens sceniska dansvärld. Eleverna dansar i regel två lektioner per vecka under två terminer.

Styrka stretch

Akrobatik för dansare